Roland System-1 Plug-Out Synthesizer

445,00

Op Vooraad

Beschrijving

Roland brengt met met de Aira de oude Roland-synths zoals de TR808/909 en de TB303 terug. De Roland System 100, 100m en 700m uit de jaren 70 zullen ook weer aanwezig zijn. Dit waren gigantische synthesizers, compleet modulair en semi-modulair. De Roland System-1 is erg compact maar is zeer uitgebreid. De System-1 is erg comfortabel om op te spelen en is toch de meest compacte Roland-synth ooit!

 

De Roland Sytstem 1 heeft in de kern een vierstemmige synthesizer met vier oscillatoren (osc1, osc2, sub en noise). Er is een groot aantal aan klankmogelijkheden. Het LPF filter is schakelbaar in 12 dB- en 24 dB-mode. Om alle extreme bassen uit de klank weg te filteren is er een extra HPF aanwezig. Ook is er een ADSR-envelope aanwezig voor filter en volume. Je kunt de akoestiek toevoegen aan de klank met behulp van een reverb-effect. Alles van de Roland System-1 is erg makkelijk te bedienen.

 

Je makkelijk schakelen naar plug-out mode. Met de plug-out mode kan je je DAW Roland-softsynths bedienen die Roland gradueel zal uitbrengen. Hierbij zou je kunnen denken aan een software versie van de SH-101. Met de System-1 kan je zelf plugins hosten. Dit betekend dat je een Roland-plugin in de System-1 laadt en hem daarna kan gebruiken zonder computer.

 

Specificaties:
– Polyfonie: 4
– Oscillatormodi: mono, poly, unison
– Oscillatoren: 4 (osc1, osc2, sub, noise), met ringmod en sync
– Portamento
– Envelopes: filter ADSR, amplitude ADSR
– Filter: LPF (12 of 24 dB) en HPF
– LFO: 1x, met routing naar pitch, filter en amplitude
– Arpeggiator
– Klavier: 2 octaven (25 toetsen), niet-aanslaggevoelig
– Geheugen voor presets: 8
– Effect: reverb, crusher, delay
– Fungeert ook als controller voor Roland plugins in uw DAW
– Kan ook zelf Roland plugins hosten
– Inclusief adapter
– Afmetingen: 472 x 283 x 70 mm
– Gewicht: 2.4 kg