Roland RD-2000 Stage Piano

2.419,00

Op Vooraad

Beschrijving

PODIUMREVOLUTIE

De Roland RD-2000 is uitgerust met twee onafhankelijke klankgenerators, een uitstekend klavier en geavanceerde controller features. Het instrument garandeert zowel op het podium als in de studio ongeëvenaarde prestaties. Deze stage piano van de nieuwe generatie combineert geavanceerde pianotechnologieën met uitgebreide moderne bedieningsmogelijkheden en bezorgt je daarmee een ongeziene dosis inspiratie en creativiteit.
Ongeëvenaarde prestaties

 

https://youtu.be/UYJFJaop2vcframeborder=”0allowfullscreen=”allowfullscreen”>

 

 

De RD-2000 is een droom die werkelijkheid wordt voor de live toetsenist. Hij beschikt over twee klankgeneratoren die onze beste akoestische en elektrische piano’s aller tijden aandrijven; plus het beste klavier dat we ooit in een stage piano hebben ondergebracht. Er is een indrukwekkende selectie ensembleklanken van topkwaliteit voorhanden, om eender welke muzikale taak tot een goed einde mee te brengen, evenals twee wave expansion slots om nog meer klanken toe te voegen. En met zijn innoverende moderne interface is de RD-2000 de perfecte master controller om samen te werken met software-instrumenten op het podium.
Prachtige akoestische piano’s aangedreven V-Piano-technologie

De akoestische pianoklanken van de RD-2000 zijn in één woord adembenemend. De akoestische sounds maken gebruik van de allernieuwste pianotechnologieën van Roland en langlopende V-Piano research. Ze klinken en spelen uiterst natuurlijk, responsief en rijkelijk gedetailleerd. De afzonderlijke akoestische klankgenerator beschikt over een volledige klavierpolyfonie, waardoor je authentieke pianoperformances kunt geven, zonder daarbij ook maar één compromis te moeten sluiten.

Historische elektrische piano’s

Via een tweede op de SuperNATURAL-technologie gebaseerde sound engine geeft de RD-2000 toegang tot een brede waaier klassieke elektrische piano’s uit de ‘60s, ‘70s en ‘80s. Daaronder bevinden zich nieuw ontwikkelde simulaties van de RD-1000 (de allereerste RD stage piano) en de befaamde KS-20 klankmodule uit de jaren tachtig. De sounds worden aangedreven door de vermaarde Roland SA-technologie, en hun muzikale klankkleur is meteen herkenbaar omwille van de vele pophits waarin ze gebruikt werden. Ingebouwde vintage effecten, waaronder de befaamde BOSS CE-1 Chorus en Roland SDD-320 Dimension D, verrijken de klank van je elektrische piano’s. Bezoek onze speciale RD-geschiedenispagina voor meer achtergrondinformatie over deze en nog vele andere klassieke instrumenten en effecten; plus klankdemo’s van de simulaties die terug te vinden zijn in de RD-2000.

Uitstekende bespeelbaarheid

Het PHA-50 Progressive Hammer-action klavier met Escapement is perfect om de responsieve akoestische en elektrische piano’s van de RD-2000 mee te bespelen. Dit innoverende klavier is uitgerust met hybride toetsen die opgebouwd zijn uit hout en gegoten materialen, en combineert een klassieke feel met stevige duurzaamheid. Samen met het geavanceerde sensormechanisme van Roland en het hammer-action design bezorgt het PHA-50 klavier je de authentieke touch van een vleugelpiano. Het klaviergevoel zit meteen goed vanaf de eerste toetsaanslag.
Ontworpen voor het podium
Met zijn intuïtieve interface is navigeren tijdens live optredens met de RD-2000 kinderspel. Acht knoppen en negen schuivers voorzien instant controle van sounds, effecten en meer. De knoppen zijn uitgerust met LED-indicators. Dankzij die visuele feedback zijn nauwkeurige aanpassingen mogelijk

Zones en Scenes

De RD-2000 beschikt over acht toewijsbare toetsenzones, zodat je klanken kunt mappen over verschillende locaties – elk met hun eigen notenbereik – op het klavier. Je kunt eveneens tot acht sounds in verschillende lagen op elkaar stapelen. En met de nieuwe Scene-functie is het mogelijk om 100 verschillende snapshots van de volledige klavierset-up te bewaren én opnieuw op te roepen, door snel een knop aan te raken tijdens het performen.
Bender en wielen
De RD-2000 is uitgerust met de klassieke pitch/modulatie-hendel van Roland en twee modulatiewielen, voor expressieve mogelijkheden bij elke performancestijl. De twee wielen zijn handig om gedetailleerde klankaanpassingen mee te maken op externe synths, en zijn per program onafhankelijk toewijsbaar.

Krachtige bedieningsknoppen

De dynamische bedieningsknoppen van de RD-2000 brengen een nieuwe vorm van controle tijdens live optredens binnen handbereik. LED-indicators tonen in een oogopslag de huidige knopwaarde, zélfs op uiterst donkere podia. Ze zijn ook aanslaggevoelig, waardoor je precieze edits kunt uitvoeren met trage bewegingen, en gezwind door klanken en parameters kunt navigeren met snelle bewegingen.

 

https://youtu.be/qTLh2H2UU0Iframeborder=”0allowfullscreen=”allowfullscreen”>

 

 

Specificaties:

 

 Keyboard Section

   Keyboard

 

   Keys

PHA-50 Keyboard: Wood and plastic Hybrid Structure,

With Excapement and Ebony/Ivory feel

88

 

 Sound Generator Section

   Sound Generator

 

 

 

 

 

 

   Max. Polyphony

 

   Parts
   Tones
   Program
   Scene

   Effects

 

 

 

 

 

 

2x Independent Sound Engines

Sound Engine1: V-Piano Technology

Sound Engine2: SuperNATURAL

SuperNATURAL PianoSuper

NATURAL (E.Piano, Clav)

Virtual Tone Wheel Organ

PCM Sound Generator

GlossV-Piano Technology Sound Engine: Full Polyphony

SuperNATURAL Sound Engine: 128 voices

16 parts (Max 8 parts are used in the PROGRAM)
1,100 tone Over
300
100

Modulation FX: 4 systems, 62 types

Tremolo/Amp Simulator: 4 systems, 6 types

Reverb: 6 types

Delay: 5 types

Sympathetic Resonance (Only for SuperNATURAL Piano)

3-band Compressor

5-band Digital Equalizer

 

 Audio File Player

   File Format
Audio Files (WAV format, 44.1 kHz, 16-bit Linear)

 

 

  Recorder Section

   File Format
   External Storage Device
Audio Files (WAV format, 44.1 kHz, 16-bit Linear)
USB flash drive (supports USB 2.0 Hi-Speed flash memory)

 

 

  Other

   Rhythm Pattern

   Controllers

 

 

 

   Display

   Connectors

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Number of USB Audio

   Record/playback ch.

 

 

   Power Consumption

   Accessories

 

 

200 Patterns

Slider x 9 (with illumination)

Knobs x 8 (with illumination)

Pitch Bend/Modulation lever

Modulation Wheel x 2

Graphic LCD 256 x 80 dots

MAIN OUT (L/MONO, R) jacks: 1/4-inch phone type

MAIN OUT (L, R) jacks: XLR type

SUB OUT (L, R) jacks:1/4-inch phone type

INPUT jack: Stereo miniature phone type

 Pedal (DAMPER, FC1, FC2, EXT) jacks: TRS phone type

 MIDI (IN, OUT1, THRU/OUT2) connectors

 USB (COMPUTER) port: USB type B

 USB (MEMORY) port: USB type A

 PHONES jack: Stereo 1/4 inch phone type

 AC In jack

Signal Processing: 24-bit

Sampling Rate: 192 kHz, 96 kHz, 88.2 kHz, 48 kHz, 44.1 kHz

Record: 2 channels

Playback: 2 channels

23 W

Owner’s manual

Power cord

Damper pedal (capable of continuous detection)

 

 Dimensions

   Width

   Depth
   Height
   Weight

1,412 mm

367 mm
140 mm
21,7 kg