Eiland Muziek

Aanbieding!

Boss ME-80

275,00 249,00

Snel Leverbaar

Een wereld van indrukwekkende effecten ligt aan je voeten.


De ME-80 is een compacte klankprocessor voor gitaristen. Hij is draagbaar, kan gevoed worden door batterijen en is tot de nok gevuld met een stevige selectie BOSS-amps en -effecten. Met de gebruiksvriendelijke knoppeninterface verkrijg je in een handomdraai de gewenste klank. Eenvoudige bedieningsmodi geven je de aan/uit-flexibiliteit van afzonderlijke klankpedalen of creëren de meest complexe opstellingen en multi-effecten.

 

De unieke voetschakelaars geven je tweemaal zoveel controle als voorgaande modellen, en maken het mogelijk om efficiënt en intuïtief te switchen tussen effecten, patches én voorzien de mogelijkheid om in realtime de klank aan te passen op het podium. De gratis BOSS TONE STUDIO-software gaat nog een stuk verder en levert een coole grafische interface op je computer waarmee je klanken kunt tweaken en aanpassen. Een online verbinding met BOSS TONE CENTRAL vormt de toegangspoort tot gratis podiumklare patches die samengesteld werden door professionele gitaristen en nog veel meer.

 

Een indrukwekkende selectie BOSS-effecten in één pedaal    
Ongeacht welk muziekgenre je speelt: de ME-80 maakt het met zijn brede waaier ingebouwde effecten heel eenvoudig om een persoonlijke sound te creëren. Tal van historische BOSS-klanken staan ter beschikking, gaande van overdrives en distortions tot wahs, modulatie-effecten, pitch shifters, delays en veel meer. De baanbrekende Multi Dimensional Processing (MDP)-technologie van BOSS komt tot zijn recht bij de unieke, ruimtelijke sfeer van Tera Echo en de karakteristieke klankmogelijkheden van Overtone. Er zijn ook nieuwe COSM-voorversterkers voorhanden zoals Crunch en Metal, plus een AC-preamp specifiek ontwikkeld voor akoestische/elektrische gitaar. Het ingebouwde Expression Pedal kan gebruikt worden om het volume met je voet te regelen en pedaaleffecten aan te sturen als Wah, Octave Shift en Freeze. Het is eveneens mogelijk om effectparameters te controleren zoals mod rate, delay oscillation en meer; voor het creëren van expressieve klanken in realtime.

 

Instant speelplezier met logische knoppen   
In tegenstelling tot effectprocessors die gebruikmaken van ingewikkelde en stroeve menustructuren, is de ME-80 even eenvoudig in gebruik als een solo-effectpedaal. De effecten zijn opgedeeld in acht logische categorieën die gelijktijdig geactiveerd kunnen worden. Zeven categorieën bevatten meerdere effecttypes waaruit gekozen kan worden. Elk effecttype beschikt over zijn eigen knoppen om een reeks parameters mee te controleren, net zoals de knoppen die je op effectpedalen aantreft. De Pedal FX-categorie beschikt over een afzonderlijke knop om snel effecttypes of functies toe te wijzen aan het Expression Pedal, zodat je de instellingen ook makkelijk met je voet kunt wijzigen. Met deze vertrouwde en gebruiksvriendelijk interface, ben je in geen tijd effecten aan het selecteren en wijzigen, net zoals je dat zou doen met een opstelling van je favoriete effectpedalen. Het grote voordeel van de ME-80 is dat je alle knopinstellingen kunt opslaan in een van de 36 user patch-locaties. Zo kun je met één druk op het pedaal gepersonaliseerde effectconfiguraties oproepen en gebruiken.

 

Directe pedaalactie of Multi FX-Power: jij beslist   
Tijdens het spelen is een voetschakelaar perfect om snel en direct klanken aan te passen. Toch bestaan er momenten waarop het efficiënter is om te switchen tussen een volledige effectengroep, bijvoorbeeld wanneer een nummer complexe klanken vereist. De ME-80 is bijzonder flexibel en maakt beide bedieningswijzen mogelijk. In Manual Mode werken de categorieën net als individuele effectpedalen, met directe controle via de knoppen op het frontpaneel en een aan/uit-schakelaar via een voetpedaal. In Memory Mode worden de zeven voetschakelaars automatisch opnieuw geconfigureerd en kunnen ze gebruikt worden om presets, patches en patch banks mee te selecteren, waardoor je rechtstreeks volledige effectketens kunt oproepen. Eén voetschakelaar van de ME-80 wordt daarbij voorbehouden voor het switchen tussen beide modi; zodat je eender wanneer tussen Manual en Memory Mode kunt schakelen, zelfs middenin een nummer.

 

Nieuw pedaalontwerp zorgt voor dubbel zoveel contole  
Tijdens het performen kun je heel makkelijk de ME-80 bedienen via de acht ingebouwde multifunctionele voetschakelaars en dat zowel om effecten aan/uit te schakelen, bank/patch te selecteren en handige alternatieve functies te controleren als tap tempo, tuner, looper control en meer. Een speciale controlefunctie (CTL) kan bij elke patch afzonderlijk toegewezen worden aan een specifieke parameter. Op die manier kun je gegroepeerde effecten aan/uitschakelen of een klank volledig naar wens controleren in realtime. De nieuw ontworpen voetschakelaars beschikken elk over twee switches, maar nemen evenveel ruimte in als het vorige design. Daardoor kon BOSS de ME-80 uitrusten met een keur aan schakelmogelijkheden, maar tegelijk de afmetingen van het toestel extreem compact en draagbaar houden. Naast de acht voetschakelaars, beschikt het Expression Pedal over een geïntegreerde teenswitch, waarmee je kunt wisselen tussen het volume en de Pedal FX-setting die op dat moment van kracht is.

 

Ingebouwde USB-Audio/MIDI-interface  
De ME-80 kan via usb verbonden worden met je computer zodat je met je favoriete DAW-software professionele klanken, COSM-preamps en effecten kunt opnemen. Het is zelfs mogelijk om de effectklank van de ME-80 te monitoren, terwijl je het onbewerkte geluidssignaal zonder effecten met je DAW opneemt. MIDI-communicatie via usb wordt eveneens ondersteund, waardoor je via je computer patches van de ME-80 kunt selecteren, expression- en control pedal-gegevens naar je software kunt verzenden en patches kunt switchen via BOSS TONE STUDIO.

 

Bewerk en organiseer effectklanken en maak verbinding met het internet via BOSS TONE STUDIO 
De gratis downloadbare BOSS TONE STUDIO-applicatie is een handige grafische interface om de effectklanken van de ME-80 mee te manipuleren. De software werkt op Mac of Windows en communiceert via usb met de ME-80. Het programma laat je heel eenvoudig klanken bewerken, bewaren en organiseren om ze daarna in de ME-80 te laden, bijvoorbeeld voor een optreden of een repetitie. Als je computer met het internet verbonden is, voorziet de BOSS TONE STUDIO ook een geïntegreerde connectie met de BOSS TONE CONTRAL-website. Daar kun je podiumklare patches uitproberen die samengesteld werden door gitaarprofessionals én die effecten rechtstreeks in de ME-80 downloaden! Naast een uitbreiding van je klankpalet, zijn de patches ook een uitstekende basis om je eigen patches mee te creëren.

 

BOSS TONE CENTRAL: de toegangspoort tot gratis patches, instructiefilmpjes, tips van artiesten en veel meer    
BOSS TONE CENTRAL is dé verzamelplek voor gitaristen die gebruik maken van BOSS-gitaar- en basgitaarmateriaal. De focus van dit krachtige nieuwe webportaal ligt op de ME-80, maar naarmate de website groeit, zullen ook compact pedals en andere BOSS-effectprocessoren opgenomen worden. Op dit moment heb je toegang tot heel wat ME-80-content, inclusief demovideo’s, gratis patches die samengesteld werden door bekende gitaristen, muziekspecialisten en sessiemuzikanten. Keer zeker regelmatig terug om nieuwe patches, instructievideo’s, interviews met artiesten en nog veel meer te ontdekken. Als je fan bent van BOSS-effecten, dan is BOSS TONE CENTRAL the place to be!

 

 

 

Specificaties:
AD Conversion24 bits AF method
AF method (Adaptive Focus method)* This is a proprietary method from Roland
& BOSS that vastly improves the signal-to-noise
(SN) ratio of the AD and DA converters.
DA Conversion24 bits
Sampling Frequency44.1 kHz
Patches36 (User) 36 (Preset)
PedalsPedal switch x 8
Expression pedal x 1
Nominal Input LevelGUITAR INPUT: -10 dBu
AUX IN: -20 dBu
Input ImpedanceGUITAR INPUT: 1 M ohm
AUX IN: 27 k ohms
Nominal Output LevelGt. AMP OUTPUT L/MONO, R: -10 dBu
REC OUT/PHONES: -10 dBu
Output ImpedanceGt. AMP OUTPUT L/MONO, R: 2 k ohms
REC OUT/PHONES: 44 ohms
Recommended Load
Impedance
Gt. AMP OUTPUT L/MONO, R: 10 k ohms or greater
REC OUT/PHONES: 16 ohms or greater
ConnectorsGUITAR INPUT jack: 1/4-inch phone type
Gt. AMP OUTPUT L/MONO, R jack: 1/4-inch phone type
REC OUT/PHONES jack: Stereo miniature phone type
AUX IN jack: Stereo miniature phone type
USB COMPUTER port: USB type B
DC IN jack
Display7 segments, 2 digits LED
Power SupplyAlkaline battery (AA, LR6) x 6
or
Carbon-zinc battery (AA, R6) x 6
or
AC adaptor
Current Draw200 mA
Expected battery life
under continuous use
Alkaline: Approx. 7 hours
Carbon: Approx. 2 hours* These figures will vary depending
on the actual conditions of use.
AccessoriesOwner’s Manual
Alkaline battery (AA, LR6) x 6
“Read Me FirstLeaflet
Option (sold separately)       AC adaptor: PSA series
Size and Weight
Width447 mm
17-10/16 inches
Depth231 mm
9-1/8 inches
Height70 mm
2-13/16 inches
Weight3.6 kg
7 lbs. 15 oz.
0