Gamechanger Audio Plasma Pedal

299,00

Op Vooraad

Beschrijving

ACTUAL HIGH VOLTAGE ROCK N ROLL

Het PLASMA PEDAAL is een revolutionaire benadering binnen het rijk van overdrive en vervorming, omdat het een nieuwe en eerder onontgonnen methode is om signaalclipping te bereiken. In plaats van LED-circuits, transistors of vacuümbuizen te gebruiken om overdrive te produceren, transformeert de PLASMA PEDAL het live-signaal van uw instrument in een reeks continue hoogspanningsontladingen in een met xenon gevulde buis.
In essentie – je speelt een bout elektriciteit en de elektrische ontladingen van je instrument worden onmiddellijk omgezet in een analoog audiosignaal, wat zorgt voor een snelle, responsieve en extreem zware vervorming met TON uniek karakter!

 

Natural Noisegate

Door de BLEND-knop maximaal te maken, bereikt u een volledig nat signaal, alleen geproduceerd door de gasontladingsbuis. Dit betekent dat zodra u stopt met spelen, de elektrische ontlading in de met gas gevulde buis wordt onderbroken en het pedaal helemaal geen uitgangssignaal produceert. Met deze functie kunt u extreme contrasten tussen afzonderlijke tonen realiseren door alle tussenruis die wordt veroorzaakt door de pick-ups van het instrument of door zoemende snaren te elimineren.
Dankzij dit is PLASMA PEDAL uitermate geschikt voor het spelen van zware riffs of scherpe staccato-solo’s. Echt – zoiets bestaat niet!

EXTREEM BREDE EQ

Het PLASMA PEDAAL verliest het oorspronkelijke DRY-ingangssignaal en creëert een nieuw signaal van fluctuaties in het elektromagnetische veld rond de gasontladingsbuis.
Dit laat toe om een extreem breed scala aan frequenties uit te brengen die vaak buiten de mogelijkheden van het instrument liggen.

UNIEKE HARMONISCHE VERZADIGING

PLASMA PEDAL converteert het signaal van uw instrument naar een snelle reeks elektrische ontladingen, wat resulteert in een grote hoeveelheid niet-lineaire harmonische verzadiging die extreem rijke en responsieve aanvallen veroorzaakt en krijsend scherpe boventonen en harmonischen naar voren brengt.
Deze harmonische artefacten, geproduceerd als een bijproduct van de hoogspanningsontlading, zijn ongebruikelijk in de traditionele signaalversterking en daarom is de vervorming van PLASMA-pedaal anders dan alles wat je eerder hebt gehoord.

CRUSH ELK GELUID

PLASMA PEDAL is voornamelijk ontworpen voor gitaristen, maar het is ook een geweldig vervormingsinstrument voor alle soorten elektronische beats, synths en live instrumentvoorbeelden.
Naarmate je de VOLTAGE-knop hoger zet, kun je bevredigende hoeveelheden elektrische buzz toevoegen aan elk geluid …