Boss DC-2W Dimension C

219,00

Uitverkocht

Beschrijving

DIMENSION SQUARED

Het rasechte BOSS en Roland Dimension effect is terug. En het is veelzijdiger dan ooit! De DC-2W is ontworpen in de premium analoge Waza Craft-traditie. Hij biedt niet alleen een perfecte geluidsreproductie van de originele DC-2 Dimension C pedaal, maar ook van het legendarische SDD-320 Dimension D studiorack-effect waarop dat gebaseerd is. De DC-2W beschikt over dezelfde intuïtieve interface met vier knoppen als de originele jaren ’80 effecten. Maar hij is nu geëvolueerd met een elektronische schakeling, die een verscheidenheid aan geluidsvariaties ontgrendelt, die niet beschikbaar zijn op de vintage units.

De unieke ruimtelijke processing van de Dimension is zeer gewild bij muzikanten en geluidstechnici, en verbetert op magische wijze de breedte en diepte van elk geluid. Gaande van elektrische en akoestische gitaren tot keyboards, zang en andere bronnen. Gebouwd op basis van de originele circuitontwerpen en bijgewerkt met moderne verfijningen, is de DC-2W de enige pedaal die de klassieke Dimension-ervaring met een volledig authentieke klank levert.

Premium Waza Craft pedaal met volledig analoog audiocircuitStandaardmodus biedt het geluid van het originele DC-2 Dimension C pedaal
De SDD-320-modus reproduceert op authentieke wijze de vintage Roland SDD-320 Dimension D: een legendarisch studiorack-effect, dat op talloze hits te horen is
Iconische voorgeprogrammeerde interface met vier knoppen, bijgewerkt met betrouwbare elektronische schakelaars en LED-statusindicatoren
Vier hoofdklanken in elke modus, plus zes variaties door het gelijktijdig indrukken van twee schakelaars (20 klanken in totaal beschikbaar)
Eersteklas buffer en verbeterde bypass circuits
Veelzijdige I/O voor integratie met elke mono- of stereotoepassing, van gitaar- en bas-pedalboards tot keyboards en studiomixing
Made in Japan
Vijf jaar BOSS-garantie

Verbeter je sound met natuurlijke breedte en diepte

Het vintage Dimension-effect staat bekend om zijn innovatieve 3D ruimtelijke verwerking die alles net iets beter laat klinken. Hij wordt vaak ten onrechte een chorus-effect genoemd, maar dat is hij eigenlijk niet. Hoewel het circuit van de Dimension net zoals een chorus tijd-gebaseerd is, is het vrij uniek en verfijnd. Het verbetert de breedte en diepte van het brongeluid op subtiele wijze, zonder prominente gemoduleerde bewegingen. Het resultaat is een opener en natuurlijker geluid, waardoor elk instrument of elke mix zachtjes wordt verrijkt, zonder dat de sound overmatig bewerkt klinkt.

Vier schakelaars, uitgebreide klankmogelijkheden

Net als de originele Dimension-effecten biedt de DC-2W een eenvoudige en directe interface met vier vooraf ingestelde schakelaars die klankvariaties met een toenemende breedte en diepte voorzien. Terwijl de originele exemplaren mechanische schakelaars hadden, is de DC-2W uitgerust met moderne elektronische schakelaars en status-LED’s voor meer solide prestaties. Je kunt nu ook twee schakelaars tegelijk indrukken om toegang te krijgen tot een verscheidenheid aan extra klanken. Over de twee effectmodi van de DC-2W (S en SDD-320) zijn 20 verschillende Dimension-variaties mogelijk met slechts vier schakelaars.

Authentieke klanken met moderne verfijningen

In de Waza Craft-traditie levert de DC-2W vintage analoge klanken, met moderne designverfijningen, voor verbeterde prestaties en veelzijdigheid. Samen met de nieuwe elektronische schakelaars is het pedaal voorzien van een nieuw ontworpen intern bypass circuit, dat veel beter is dan dat van de originele DC-2. Bovendien maken veelzijdige I/O het mogelijk om het pedaal in te passen in elke mono- of stereo-installatie: van gewone gitaaropstellingen tot audio-interfaces en studio-mixconsoles. En zoals alle Waza Craft pedaalmodellen bevat de DC-2W een premium buffer-circuit voor een ultra-transparante sound wanneer het pedaal wordt uitgeschakeld.

De Roland SDD-320 Dimension D: Een studiolegende

Al snel na zijn debuut in 1979 werd de Roland SDD-320 Dimension D een geheim wapen voor audiotechnici en muziekproducers over de hele wereld. Het is te horen op talloze klassieke platen in alle genres, en wordt nog steeds regelmatig gebruikt. Van gitaren, elektrische piano’s en synths tot strijkers, achtergrondzang en meer: de Dimension D injecteert onmiddellijk ruimtelijkheid en ‘lijmt’ klanken samen, zonder dat alles als een “effect” klinkt.

De SDD-320 modus van de DC-2W vat de originele Dimension D vibe op alle mogelijke manieren. Veel technici drukken graag op meerdere knoppen op het Dimension D rack, voor nieuwe en andere geluiden. Maar in werkelijkheid zijn er met deze ongedocumenteerde functie technisch slechts twee geluidsvariaties mogelijk. Dankzij de moderne schakeling maakt de SDD-320-modus van de DC-2W zes geluidsvariaties mogelijk, wanneer er twee knoppen worden ingedrukt; waaronder vier “tussenin”-geluiden en twee geheel nieuwe klanken.

De BOSS DC-2 Dimension C: 3D Sound in een Compact Pedal

Het in 1985 geïntroduceerde DC-2 Dimension C-pedaal bracht het kenmerkende ruimtelijke effect van de Dimension D naar het compacte BOSS-pedaalformaat. Terwijl de Dimension D ontworpen is als een studio-effect, dat mono- of stereo-ingangsbronnen ondersteunt, is de DC-2 speciaal ontworpen voor mono-bronnen zoals gitaar. Tevens is hij voorzien van een aangepast circuit dat een Dimension-effect produceert, met een lichtjes andere klankkleur.

Wanneer de S (Standaard) modus is geselecteerd, levert de DC-2W het exacte geluid van het originele DC-2 pedaal. Ondanks dat muzikanten het probeerden, leverde het indrukken van meerdere knoppen op de DC-2 in feite geen klankvariaties op. Net als in de SDD-320-modus, geeft het in de DC-2W S-modus gelijktijdig indrukken van twee knoppen toegang tot zes verschillende “tussenliggendegeluiden, die niet beschikbaar zijn op de originele DC-2./p>

Waza Craft: De kunst van superieure klank

Al van in het begin zijn de ingenieurs van BOSS begaan met het opwekken van de beste gitaarklanken, en dat door gebruik te maken van elke noodzakelijke technologie. Gaande van old-school analoge circuits tot hightech DSP. De gloednieuwe Waza Craft-reeks zet deze spirit en filosofie enthousiast voort. Ze zorgt voor een uitzonderlijke klank- en touch-response, die geleverd wordt door zorgvuldig geselecteerde analoge componenten, verfijnde circuits en een nauwgezet oog én oor voor detail. In Japan is ‘Waza’ een term die gebruikt wordt voor kunst en techniek. En deze special edition pedalen dragen trots het Waza-symbool. Ze vertegenwoordigen het allerbeste inzake BOSS-design en -vakmanschap.

Specificaties:

ModesS (Standard)
SDD-320
Nominal Input Level-20 dBu
Input Impedance2.2 M ohms
Nominal Output Level-20 dBu
Output Impedance1 k ohm
Recommended Load Impedance10 k ohms or greater
BypassBuffered bypass
ControlsPedal switch
S/SDD-320 switch
MODE SELECTOR [1]–[4] buttons
IndicatorsCHECK indicator (Serves also as battery check indicator)
MODE SELECTOR [1]–[4] indicators
ConnectorsINPUT A (MONO) jack: 1/4-inch phone type
INPUT B jack: 1/4-inch phone type
OUTPUT A (MONO) jack: 1/4-inch phone type
OUTPUT B jack: 1/4-inch phone type
DC IN jack
Power SupplyAlkaline battery (9 V, 6LR61)
AC adaptor (PSA series: sold separately)
Current Draw65 mA
Expected battery life under continuous useAlkaline: Approx. 6 hours
*These figures will vary depending on the actual conditions of use.
AccessoriesOwner’s manual
Leaflet (“USING THE UNIT SAFELY,”IMPORTANT NOTES,and “Information”)
Alkaline battery (9 V, 6LR61)