Brian May Special LE – White

815,00

Op Vooraad

Beschrijving

Het resultaat van een unieke samenwerking tussen Brian May, zijn oude gitaartechnologie Pete Malandrone en House Music, de best verkochte BMG SPECIAL combineert de onderscheidende esthetiek en het geluid van de legendarische Red Special met een schat aan moderne afspraken en uitstekende kwaliteit, productie -line vakmanschap.

Alle fundamenten van het handelsmerk BM-geluid zijn aanwezig en correct, met constructie, pickups en elektronica die het unieke karakter en de veelzijdigheid van het origineel getrouw weergeven. Maar dit is zoveel meer dan alleen een replica … met een prijskaartje en een reeks nieuwe kleuren aangedreven door Brian’s concept van een gitaar “voor de mensen”, is The Special ontworpen om moderne spelers van alle muzikale overtuigingen te voorzien een betaalbaar instrument van professionele kwaliteit dat de perfecte gitaar is voor elke speelomgeving.

Mahonie body met akoestische kamer

Trouw aan het uiterlijk en de geest van de “Old Lady”, heeft de direct herkenbare pinstripe-gebonden, dubbel uitgesneden mahonie body een akoestische kamer gemodelleerd naar Brian’s oorspronkelijke ontwerp dat de natuurlijke resonantie van de Special verbetert en het gewicht vermindert.

24 “schaal mahonie hals

Ontworpen met een uitgesproken eigentijdse uitstraling, en aanzienlijk minder diep gevormd dan de ietwat gigantische proporties van de “Old Lady”, heeft de ingelijmde mahoniehals een royaal 45 mm moerbreedte, comfortabel ruim “D” profiel en een prachtig glad 24-fret ebbenhouten toets .

Tri-Sonic stijl pick-ups

Moderne replica’s van de klassieke Burns-designeenheden uit de jaren ’60 die zo fundamenteel zijn voor het krachtige sonische karakter van de Red Special, de drie in serie geschakelde, single-coil pickups hebben dezelfde retro-styling, wikkeling en magneetuitlijning als de originelen.

Origineel BM-schakelsysteem

Volgens het originele BM-ontwerp is de Special uitgerust met 6 witte schuifregelaars die de individuele pick-up in- en uitschakelen en faseomkering regelen en een breed scala aan toonvariaties bieden.

Wilkinson Knife-Edge Tremolo

De “Wave” tremolo-brug van Trevor Wilkinson geeft de Special een opvallend moderne uitstraling en levert soepele, comfortabele prestaties en uitzonderlijke stabiliteit en sustain.

Grover Locking Tuners

Met de innovatieve Rotomatic® interne “Locking Cam” van Grover, vergrendelen deze uitstekende machinekoppen automatisch uw snaren terwijl u stemt, waardoor supersnelle snaarwisselingen mogelijk zijn en rotsvaste afstemstabiliteit wordt gegarandeerd, zelfs bij zwaar tremolo-gebruik.

Nu is deze gitaar nagebouwd door May’s eigen bedrijf, Brian May Guitars. De Brian May special heeft dezelfde look in een mahagony body en hals, met de inlays exact zoals de Red Special.

Eiland Muziek is de enige dealer in Nederland waar u deze waanzinnige gitaar kunt bekijken en bespelen, we hebben de Jubilee White Special uitvoering nu op voorraad. Ervaar nu dus zelf de sensatie op gitaar gebied bij Eiland Muziek in Arnhem!!

 

Specificaties::

Mahonie body (met akoestische kamer) met Pinstripe binding
Nieuwe tweedelige krasplaat
Mahonie nek
24 “-schaal (diepte: 22 mm bij 1e fret … 24 mm bij 12e fret)
24 frets – ebbenhouten toets (breedte 45 mm op 0 fret … 57 mm op 24e fret)
Grover GH305 vergrendelingstemmers
Dual truss rod
Grafietmoer
Nieuwe bridge & amp; Messing zadels
BM Custom tremolo-arm
3 x Burns Tri-Sonic-elementen (serie bedraad)
Hoofdvolume & amp; Toonregeling
Origineel BM-schakelsysteem
Individuele pickup IN / OUT-fase plus individuele pickup aan / uit
Inclusief luxe Gigbag