Roland TB-3 Touch Bassline

225,00

Op Vooraad

Beschrijving

Door middel van de Analog Circuit Behavior-technologie heeft Roland zowel de zaagtand- en blokgolfoscillators als de -18dB/octaafladder laagdoorlaatfilter van de originele TB-303 volledig gereproduceerd, met dat onmiskenbare cutoff- en resonantiekarakter. Sprankelende synthbassen, harde distortionbassen, trippy delayklanken en drippy effecten, je hebt ze allemaal tot je beschikking en 130 klanken meer!

 

Een duidelijke vernieuwing aan de TB-3 is de Touch Pad. Fel verlichte, groen en/of rode touch pads maken het mogelijk om naadloos patronen te creëren. Filters, toonhoogte, volume maar ook modulaties zijn aan te sturen doormiddel van een druk op de pad.

 

De geëvolueerde Step Sequencer van de TB-3 is supereenvoudig te gebruiken en je kunt naadloos switchen tussen patronen aanmaken en spelen. Natuurlijk, een aantrekkelijk aspect van de originele TB-303 was dat hij soms onbedoelde geluiden genereerde terwijl de gebruiker complexe en cryptische handelingen uitvoerde om patronen aan te maken. Om dat element van toeval en ontdekking te laten meespelen, kan de TB-3 automatisch patronen genereren en willekeurig patronen wijzigen.

 

Een nieuwe performancefunctie genaamd Scatter, geeft je gedetailleerde realtime controle over variaties in je patronen en over inkomende signalen van externe bronnen. Reverse, glitch, gate, truncate, stutter en allerlei andere ritmische variaties zullen je creativiteit op de vrije loop laten. Switch naadloos tussen Scatterpatronen en schakel Scatter snel in en uit voor coole ritmische variaties, waar en wanneer je maar wilt.

 

Specificaties:
– Aantal presets: 134
– Vele uiteenlopende klanken; leads, bassen, geluidseffecten etc.
– Sequencer: 64 patterns, max 32 steps per pattern
– Scatter-presets: 8
– Bediening: touchpad, cutoff, resonance, accent, effect
– Display: 7-segments, 3 karakters (LED)
– Inclusief: adapter (USB-voeding ook mogelijk)
– Afmetingen: 240 x 173 x 57 mm
– Hoofdtelefoon: 6.3 mm jack
– Output: L/MONO, R, 6.3 mm jack
– MIDI: i/o
– USB type: B