Clavia Nord Electro 5D 73-Toesten

Beschikbaarheid: In voorraad


Normale prijs: € 2.138,93

Eiland Prijs: € 1.999,00Clavia Nord Electro 5D 73-Toesten

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Sinds de introductie in 2001 is de Nord Electro serie de natuurlijke keuze voor muzikanten die authentieke emulaties willen hebben van klassieke elektro-mechanische en akoestische instrumenten in een draagbaar en makkelijk te gebruiken pakket.


Met een sterk uitgebreid geheugen, is de nieuwe Nord Electro 5 een zeer verfijnd, maar toch flexibele stagepiano.

 


Orgel Sectie

De Electro 5 Organ sectie beschikt over een nieuw additioneel Principal Pipe Organ-model, evenals de Tone Wheel-simulatie en de zeer gewaardeerde Rotary Speaker-simulatie van een vintage 122-eenheid van het bekroonde Nord C2D Combo Organ.


De C2D B3 Tone Wheel-motor is het resultaat van meer dan tien jaar van het perfectioneren van onze toonwiel simulaties, een reis die begon met de originele Nord Electro en gevolgd door de bekroonde Nord C1 en Nord C2 Combo Organs. Niet alleen hebben we de signalen van elk van de 91 draaiende wielen in verschillende originele instrumenten geanalyseerd - we hebben jarenlange aandacht besteed aan elk van de ingewikkelde details die de kenmerken van het eigenlijke geluid in een vintage orgel vormen.

Een nieuwe B3 Tone Wheel Bass-functie geeft u de klassieke 16 'en 8' bas drawbars in de linkerhand en kan zelfs gebruikt worden met de Piano en Sample sectie voor een dikke en vlechte bodem.


Beide de Electro 5D 61 / 5D 73 zijn voorzien van fysieke drawbars en kan de optionele Nord Half-Moon-schakelaar op gezetworden met stop- / langzaam / snelle modi (optioneel accessoire).


De Farfisa * en Vox * modellen zijn net zo indrukwekkend als de B3, die het gedrag en het unieke antwoord van de originele instrumenten simuleren. De Farfisa Compact Deluxe, die door velen als moeder van transistororganen wordt beschouwd, omvat routingmatrixen en complexe filtercombinaties die een aangepast geluid bieden met massale energie en high-end.


Het brute ontwerp van de Vox * Continental brengt u een meer holle toon, maar met een zeer intens karakter. Beide deze transistororgels hebben hun eigen unieke, onvervangbare persoonlijkheden. Combineer ze met een van de versterkingsimulaties, voeg wat vervorming toe, stel de EQ in en ze zullen je met gemak door elke gig heen krijgen.

 

Piano Sectie

De Nord Piano Library de nieuwe Electro 5-serie heeft allemaal 1 GB Piano Sample-geheugen, waardoor u nog meer van onze unieke sampled akoestische en elektrische piano's op het podium kunt brengen. De subtiele, maar effectieve Sympathetic String Resonance-technologie die is afgeleid van de Nord Piano, wordt nu geïmplementeerd in de Electro 5, die een ongekende mate van realisme levert aan uw prestaties bij gebruik van onze Grand or Upright-piano's.


De piano sectie van de Electro 5 bevat akoestische en elektrische piano's uit de steeds groeiende en vrij te downloaden Nord Piano Library. Gesampled door experts met een uniek karakter, de Grote en Rechte Akoestische Piano's, Legendarische Elektrische Piano's, Clavinet en Harpsichord, bieden een prachtig geluidspalet.


De hele Nord Piano Bibliotheek is opgenomen en nieuwe toevoegingen kunnen gratis gedownload worden op de Nord Piano Library pagina. Het vervangen van de geluiden is gewoon een kwestie van het slepen en loslaten van bestanden in de Nord Sound Manager voor Mac en Windows.


De functie Long Release is geschikt voor legato-speelstijlen en de Advanced String Resonance-functie op Grand and Right-Piano's kan worden uitgeschakeld wanneer gewenst. 4 Dynamic Response Curves zijn beschikbaar voor het aanpassen van het toetsenbordrespons op uw speelstijl, inclusief een nieuwe zachtere curve.

 

NORD Sample Bibliotheek en Editor

De nieuwe Electro 5 heeft een speciale Sample Synth-sectie met uitgebreid geheugen voor de Nord Sample Library (256 MB) en extra besturingselementen voor aanval, verval / vrijlating en dynamiek (filter / snelheid). De Nord Sample Library beschikt over een brede selectie van gratis geluiden van gerenommeerde monsterproducenten, evenals uitsluitend gelicenseerde geluiden van de legendarische Mellotron en Chamberlin.


De bijgeleverde Nord Sample Editor maakt het mogelijk om geluid toe te voegen aan uw Electro 5. De Sample Editor kan audiobestanden gebruiken in het .wav formaat en heeft geweldige tools om u te helpen bij het verkrijgen van de gewenste resultaten. Het mappen van meerdere samples over het toetsenbord of het creëren van naadloze loops is nog nooit zo makkelijk geweest.


De Nord Electro 5 heeft 256 MB geheugen gewijd aan de Nord Sample Library. Ons efficiënte, lossless compressiealgoritme maakt het mogelijk dat we samples tot drie keer zo groot kunnen gebruiken in vergelijking met standaard lineaire sample spelers.

 

Effet Sectie

De Nord Electro 5 Effect sectie heeft grote, tweakbare effecten om direct wat vuil, glinster of sfeer aan uw geluid toe te voegen, en alle effecten zijn nu in Stereo.
De Amp / Speaker simulatie heeft nu dezelfde Vintage 122 Rotary Speaker simulaties zoals gevonden in ons vlaggenschip orgel, Nord C2D. Ook is er een flexibel stereo-delay effect met Tap-Tempo en Ping-Pong modus.

 

Effect 1 - Pan, Tremolo, Wah-wah and Ring Modulator. All effects can be controlled with a Control Pedal.
Effect 2 - Phaser, Flanger, Chorus, a new Vibe effect and two selectable depths for each effect.
Delay - Stereo delay effect with Tap Tempo button and Ping-Pong mode
Three band EQ, with sweepable mid
Compressor/Amp - Twin, JC, Small, Rotary and Compressor and a new Tube Overdrive effect.


Het Klavier

Elk Fatar-Klavier wordt nauwkeurig gekalibreerd bij de Nord-fabriek om te zorgen voor een gelijkmatige reactie over het hele klavier.

Halfgewogen waterfall (SW)

De Nord Electro 5D 73 maakt gebruik van semi-gewogen orgeltype klavier met een afgeronde "waterval" -tips, briljant voor snelle orgelrifs en synthesizersolos, maar speelt ook goed met pianogeluiden. Toetsbereik E-E op Electro 5D 73.

 

Split en Layers

De Nord Electro 5 heeft twee geluidsgaten die in een laag kunnen worden gecombineerd of gesplitst worden over het toetsenbord (Orgel / Piano, Piano / Sample Synth of Sample Synth / Organ). Elk van de geluidsslotsjes kan specifieke effecten hebben, Control Pedal en / of Sustain Pedal toegekend aan hen - bijvoorbeeld chorus en sustain pedal on the piano en wat vertraging en een bedieningspedaal op de sample synthth. De split functie bevat 6 splitpunten, aangegeven met LED-lichten.

Elk van de effectenafdelingen kan vrij worden toegewezen aan boven- of onderdelen.

 

Set List Features

De Electro 5 heeft een nieuwe Set List-modus waarmee u eenvoudig een groep programma's voor elk specifiek nummer in de lijst kunt organiseren. Elk lied kan bestaan ​​uit maximaal 4 verschillende programma's, vrij toegewezen aan uw bestaande programma's. U kunt unieke setlijsten maken voor verschillende bands of situaties en de namen en bestellingen kunnen gemakkelijk op de vlucht worden aangepast zonder deze aan te sluiten op een computer.

Het superheldere nieuwe OLED-scherm biedt een uitstekend overzicht bij het selecteren van geluiden en bewerkingsprogramma's.Specificaties:

 

performance

Performance Features

Bi-timbral sound generation: Use two sound engines simultaneously (Organ + Organ, Organ + Piano, Organ + Sample Synth or Piano + Sample Synth) set up as a layer or a split  

6 Keyboard Split points (C3-F5)
Set List mode: Group sets of up to four Programs into Songs, and organize these within a Set List
3 Live Slots
MIDI Upper Split feature: Control the entire range of sound engine selected for Part Upper from an external MIDI keyboard, while utilizing the keyboard of the Nord Electro 5 for the selected sound of Part Lower
MIDI features for individual control of Part Lower and Part Upper, and for controlling external sound modules from the upper part of a split

 

 

dimensions

Global Features

Nord Electro 5D 73: 73-key (6 octaves, E-E) Velocity sensitive Semi Weighted Waterfall keyboard

 

 

toetsen

Piano Section

1 GB memory dedicated to the Nord Piano Library

The Piano Section has 6 categories - Grand, Upright, EPiano 1 (tine), EPiano 2 (reed) Clavinet and Harpsichord.
Each category can contain several different models.
All pianos can be replaced using the Nord Sound Manager application
Advanced String Resonance-control (Gen 2)
Long Release
4 Dynamic Curves
Stereo pianos and samples can be played back in mono
40-60 Voices polyphony for Piano Library sounds. 

 

toesten

 

Synth Section

256 MB memory dedicated to the Nord Sample Library
All samples can be replaced using the Nord Sound Manager application
The Sample Synth section comes shipped with a selection of one hundred samples from the Nord Sample Library
Attack and Decay/Release control
Dynamics control (Filter/Velocity)
15 Voice polyphony for Sample Library sounds.

 

toetesn

 Organ Section

C2D B3 Tonewheel, B3+Bass, Vox, Farfisa and Principal Pipe organ model 

User adjustable percussion levels, percussion decays and key click level
Vibrato / Chorus Control with separate functionality for each model (the classic C1, C2, C3, V1, V2, V3 options for the B3, Vibrato for the Farfisa)
4 Tonewheel modes: select the level of "vintage" desired
Mount for Half-Moon Switch on Electro 5D 61/73
Nord Electro 5D 61/73: 9 Physical drawbars

 

effect

Effects Section

All effects in Stereo

Effect 1

Pan, Tremolo, Wah and Ring Modulator

Three selectable depths for the Pan and Tremolo, rate controlled with the Effect 1 Rate knob

Tremolo, Pan, Ring-Mod and Wah can be controlled with Control Pedal

Effect 2

Phaser 1, Phaser 2, Flanger, Chorus 1, Chorus 2 and Vibe 

Two selectable depths for each effect

Amp Simulations

Comp/Amp - three amp/speaker simulations, compressor, C2D 122 rotary speaker, Tube Overdrive

Drive/Compression amount controlled with the Drive knob

Rotary speed controls - Slow, Fast and Stopped

Close or Normal microphone placement for 122 Rotary Speaker simulation

User adjustable rotary treble and bass rotor speeds and acceleration rates

Three band EQ, with sweepable mid. +/- 15 dB gain/attenuation

Master Effects

Dedicated Reverb with five algorithms - Room, Stage Soft, Stage, Hall Soft, Hall and Dry/Wet control

Dedicated Delay Effect - Rate, Amount, Tap-tempo and Stereo Ping Pong

 

dimensions

 Included Accessories

User Manual 

Power Cord

 

connection

 Connections

2 Audio outputs L & R - ¼", 6,35 mm jacks, unbalanced

1 Monitor input - 1/8", 3,5 mm stereo jack
1 Headphone output - ¼", 6,35 mm stereo jack
1 Control pedal input - ¼", 6,35 mm TRS stereo jack, like Yamaha FC7, Roland EV-7, Roland EV-5, Korg EXP2 and Korg XVP10.
1 Sustain pedal input - ¼", 6,35 mm jack. Use a momentary pedal, like e.g, Roland DP-2, DP-6, Yamaha FC-4, FC-5, Fatar VFP1-25 etc.
1 Rotary Speaker speed switch pedal input - ¼", 6,35 mm jack. Use a momentary pedal or a switch type pedal
MIDI In, MIDI Out - 5 pin DIN connectors
USB - type B connector - for transferring sounds and USB MIDI
IEC C14 power connector
Connections Nord Electro 4

 

dimensions

Dimensions

Width

1066 mm

Depth 296 mm
Heigth 97 mm
Weight 9,2 kg

Extra informatie

merk Clavia
Kleur Rood