Yamaha Arius YDP-163B

Beschikbaarheid: In voorraad


Normale prijs: € 1.150,25

Eiland Prijs: € 1.075,00Yamaha Arius YDP-163B

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

De beste digitale piano is de piano die met de pianist meegroeit. Naarmate het vaardigheidsniveau van de pianist stijgt, is een klavier vereist dat gebouwd is voor het serieuzere werk. De Arius YDP-163 beschikt over het Graded Hammer 3-klaviermechaniek met drie sensoren en toetsbeleg van synthetisch ivoor, wat de pianist een tastgevoel en respons geeft die doen denken aan enkele van de beste vleugels in de geschiedenis. De Pure CF-klankopwekking van de YDP-163 levert de klank van de Yamaha CFIIIS-concertvleugel nog expressiever voor de meer ervaren speler met een krachtigere 20Watt-stereoversterker. Dankzij de polyfonie van 192 noten, kunnen veel van de meest complexe pianocomposities worden gespeeld zonder dat er noten wegvallen en aangehouden noten klinken natuurgetrouw uit. De YDP-163 heeft alle gemakken van een elektrische piano zonder in te boeten op de prestaties van een akoestische piano.

 

Pianogeluidskwaliteit die alleen mogelijk is bij Yamaha 
De Pure CF-klankopwekking is het resultaat van vele jaren geschiedenis en expertise in het vervaardigen van piano's, gecombineerd met uiterst moderne samplingtechnologie. Yamaha is de marktleider in digitalepianotechnologie en dit is duidelijk als u luistert naar Yamaha digitale piano's die gebruikmaken van de Pure CF-klankopwekking. Het geluid van de vermaarde Yamaha CFIIIS 274cm concertvleugel wordt natuurgetrouw gereproduceerd, waardoor ongelooflijke dynamiek en expressiviteit mogelijk zijn, wat digitale piano's die met Pure CF zijn uitgerust, de naam Yamaha waardig maakt.

 

Uitstekende bespeelbaarheid en gevoel 
Het 88 toetsen tellende GH3-pianomechaniek (Graded Hammer 3) reproduceert de aanslag van een akoestische piano, met een zwaardere aanslag in het laag tot een lichtere aanslag in de hogere octaven. Het beschikt ook over een driesensorconfiguratie, die nauwkeurig het gedrag van het klavier detecteert en interpreteert om te zorgen voor een respons en gevoel in vleugelstijl. Dit maakt snelle herhalingen van noten mogelijk en authentieke expressieve controle. Het pianoklavier met toetsbeleg van synthetisch ivoor biedt een oppervlak aan de witte toetsen dat vocht van de vingers absorbeert en voorkomt dat ze wegglijden.

 

Pedaalgebruik biedt een extra realistisch niveau 
De halfdemperpedaalregeling geeft meer gedetailleerde nuance en subtiliteit bij het spelen, die u normaal alleen bij pedaalgebruik op een vleugel ervaart. Deze functie zorgt voor traploos regelen van de duur van de sustain, van kort tot volledig, afhankelijk van hoever het sustainpedaal wordt ingetrapt. Stereo sustainsamples bieden zachte, warme reflecties wanneer het demperpedaal wordt ingetrapt. Net zo biedt demperresonantie brede en diepe reflecties wanneer het pedaal wordt gebruikt. Het resultaat is een realistischer geluid, vergelijkbaar met dat van een akoestische piano. Het is mogelijk de subtiele veranderingen op te merken die plaatsvinden op het moment dat de pianist het pedaal begint in te trappen bij het bespelen van een toets.

 

Een piano met zijn eigen klassieke repertoire 
De digitale piano van Yamaha is vooraf geprogrammeerd met een verscheidenheid aan klassieke pianosongs voor luisteren en leerplezier. Toetsenisten kunnen gebruikmaken van het bijbehorende boek, '50 Greats for the Piano', om de muzieknotatie te volgen en iconische muziekstukken te leren spelen. Ze kunnen de songs ook afspelen om van deze herkenbare pianofavorieten te genieten. Deze functie zal zeker uren aan plezier met dit geweldige instrument toevoegen.

 

Leg uw spel vast 
Met de opnamefunctie die in het instrument is ingebouwd, kunnen de bespelers hun spel* met één druk op de knop opnemen. Bovendien kunnen spelers tot wel 2 sporen opnemen voor gelijktijdig afspelen, wat betekent dat beide handen afzonderlijk kunnen worden opgenomen of dat ze verschillende voices over elkaar op kunnen nemen.  * Opnamen worden gemaakt in de SMF-indeling (Standard MIDI File). Compatibele software is vereist voor het afspelen van de opgenomen gegevens op een computer.

 

Roep uw favoriete functies snel en eenvoudig op 
De 'Digitale Piano Controller'-app, met een aantrekkelijke interface geoptimaliseerd voor iOS-touchscreens, biedt uw Yamaha-instrument een heel nieuw niveau van functionaliteit. Maak van uw iOS-apparaat een intuïtieve instrumentbediening, waardoor u nog sneller toegang krijgt tot functies en instellingen dan via het bedieningspaneel van uw instrument. Pas instellingen aan, kies voices en neem zelfs u spel op. Als u het geprobeerd hebt, wilt u nooit meer zonder!

 

Ontdek een inspirerende combinatie
Combineer twee voices, zoals vleugel en strijkers, voor een inspirerende nieuwe speelervaring. Niets fleurt piano-oefeningen meer op dan een pianostuk spelen met een ander geluid unieke combinaties van twee geluiden samen creëren. Experimenteer met deze combinaties om inspirerende nieuwe geluiden te ontdekken.

 

Optimale klank bij elk volumeniveau 
Met de exclusieve IAC-functie (Intelligent Acoustic Control) van Yamaha, kunnen mensen genieten van het spelen op hun digitale piano's bij een lager volume in een rustige huiselijke omgeving. Voordat IAC werd geïntroduceerd, resulteerde spelen bij een laag volume in een verlies van hoge en lage tonen. Met de toevoeging van IAC past het instrument automatisch de balans tussen lage en hoge tonen aan, waardoor een realistischer geluid klinkt met meer diepte. Bovendien maakt de volumeknop automatisch fijne aanpassingen in het totaalgeluid van het luidsprekersysteem (EQ) bij spelen op laag volume. Dit vermogen om een rijk en gebalanceerd geluid terealiseren, ongeacht het volume, garandeert de hoogste geluidskwaliteit.

 

Volle klank ingebouwd in de behuizing 
Yamaha heeft deze nieuwe technologie ontwikkeld met een diepgaande kennis van de akoestische eigenschappen van muziekinstrumenten. De Acoustic Optimizer zorgt voor een natuurlijke, egale klankrijkdom over het hele klavier door de geluidsstroom in en de klankregeling van de kast van het instrument te regelen.

 

Een nieuw soort hoofdtelefoonbeleving 
Alleen Yamaha beschikt over de Stereophonic Optimizer. Als u via een hoofdtelefoon luistert tijdens het bespelen of weergeven van het instrument, past de Stereophonic Optimizer de ruimtebepaling van het geluid en de scheiding van de piano aan, wat resulteert in een ruimtelijk geluid met surroundsoundkwaliteit, wat u zal inspireren om uren achtereen te spelen. Binnen deze persoonlijke luisteromgeving, kan het lijken alsof het geluid van de piano vanuit de kast van het instrument wordt waargenomen, in plaats van uit de hoofdtelefoon, wat zorgt voor een realistischere en natuurlijkere beleving.

 

Maak verbinding en interacteer met uw instrument 
Er kan een standaard USB-kabel worden gebruikt om het instrument op een computer of mobiel apparaat aan te sluiten, wat de mogelijkheden opent tot een hele wereld aan creativiteit, entertainment en onderwijs. iOS-apparaten kunnen op het instrument worden aangesloten via de Yamaha UD-BT01, of de Lightning-USB-camera-adapter. Het instrument kan worden gebruikt voor interactie als regelaar en/of geluidsbron met allerlei muziekcreatie-applicaties.

 

 

Specificaties:

Size/Weight

Dimensions Width 1357 mm (53-7/16")
Height 849 mm (33-27/64")
Depth 422 mm (16-5/8")
Weight Weight 42.0 kg (92 lbs., 10 oz)

Control Interface

Keyboard Number of Keys 88
Type GH3 keyboard with synthetic ivory key tops
Touch Response Hard/Medium/Soft/Fixed
Pedal Number of Pedals 3
Half Pedal Yes
Functions Damper, Sostenuto, Soft
Panel Language English

Cabinet

Key Cover Key Cover Style Sliding
Music Rest Yes

Voices

Tone Generation Piano Sound Pure CF Sound Engine
Damper Resonance Yes
Polyphony Number of Polyphony (Max.) 192
Preset Number of Voices 10

Effects

Types Reverb 4 types
Intelligent Acoustic Control (IAC) Yes

Songs

Preset Number of Preset Songs 10 Demo Songs, 50 Piano Preset Songs
Recording Number of Songs 1
Number of Tracks 2
Data Capacity 100 KB/Song (Approx. 11,000 notes)
Compatible Data Format Playback Standard MIDI File (SMF) Format 0 & 1
Recording Standard MIDI File (SMF) Format 0

Functions

Miscellaneous Dual/Layers Yes
Duo Yes
Metronome Yes
Tempo Range 5 – 280
Transpose -6 – 0 – +6
Tuning 414.8 – 440.0 – 466.8 Hz

Storage and Connectivity

Storage Internal Memory Total maximum size approx. 900 KB (User song : One song approx. 100 KB Loading song data from a computer : Up to 10 songs)
Connectivity Headphones Standard stereo phone jack (x 2)
USB TO HOST Yes

Amplifiers and Speakers

Amplifiers 20W x 2
Speakers Oval (12cm x 6cm) x 2

Power Supply

Power Supply PA-300C or an equivalent recommended by Yamaha
Power Consumption 12W (When using PA-300C AC adaptor)
Auto Power Off Yes

Accessories

Included Accessories Bench Yes (Optional depending on locale)
Song Book 50 Greats for the Piano
Others Owner's Manual, Quick Operation Guide

Extra informatie

Merk Yamaha
Kleur Nee