Roland LX-15-EPE Digitale Piano

Beschikbaarheid: Snel Leverbaar


Normale prijs: € 5.070,73

Eiland Prijs: € 4.739,00Roland LX-15-EPE Digitale Piano

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

DetailsEen compacte huiskamerpiano die een streepje luxe toevoegt aan elke woonkamer

Ondanks zijn compacte afmetingen oogt de LX-15e bijzonder statig en elegant. Met zijn glimmende spiegelglans en sierlijke klassieke lijnen, brengt dit mooie instrument de majestueuze look van een akoestische piano bij je thuis. De praktische ruimtebesparende afmetingen zijn duidelijk een pluspunt. Door de gepolijste afwerking worden je vingers en handen tijdens het spelen gespiegeld in het geopende klavierdeksel. De bovenkant doet tevens dienst als handige partituurhouder. Het traditionele deksel aan de bovenkant van de LX-15e zorgt voor een natuurlijke klankvariatie, net zoals wanneer het deksel bij een akoestische vleugelpiano geopend wordt. Het deksel beschikt trouwens over een speciaal veiligheidsmechanisme, waardoor het altijd zachtjes sluit en er geen risico op vingerkwetsuren bestaat.

Geniet van de natuurlijke, organische klank van een authentieke vleugelpiano

De LX-15e zorgt iedere keer als je erop speelt voor een fijne muzikale ervaring, en dat dankzij de geavanceerde SuperNATURAL Piano-technologie van Roland. Net zoals bij een akoestische vleugel, beschikt elke noot over zijn eigen karakter. De dynamische klankkleur sluit naadloos aan bij elke aanraking en zet heel intuïtief je emoties om in geluid. De manier waarop de klank uitsterft, is al even natuurlijk en organisch. Elke noot daalt niet alleen in volume, maar verandert ook geleidelijk van klankkleur en wordt zachter van toon. Naast de authentieke klank van een akoestische vleugelpiano, is ook het geluid van een compactere buffetpiano voorzien, inclusief het traditionele 'dichtere' geluid en de unieke korter uitstervende noten.

Nauwkeurige respons en uitgebreide dynamische expressiemogelijkheden

Naarmate je pianovaardigheden verbeteren, zul je ook sterker en luider kunnen spelen. De karakteristieke boventonen die gepaard gaan met een fortissimospeelstijl laten je compleet nieuwe klankkleuren ontdekken. De nieuwe Dynamic Harmonic-functie maakt het om mogelijk om deze unieke karakteristieken aan je persoonlijke smaak aan te passen, waardoor ook gevorderde en doorgewinterde spelers nieuwe expressiemogelijkheden zullen ontdekken.

Pas het geluid aan je speelstijl of woonruimte aan

De LX-15e laat je op verschillende manieren de klank aan je persoonlijke speelstijl of favoriete muziekgenre aanpassen. Door gebruik te maken van de ingebouwde Piano Designer kun je onder meer klankaspecten als snaarresonantie, soundboard-gedrag en vele andere zaken tweaken. Nog meer detail kan bereikt worden met de nieuwe Individual Note Voicing-functie, door elke noot afzonderlijk aan te passen wat toonhoogte, volume en klankkarakter betreft. Daarnaast is deze unieke en krachtige feature ook handig om de algemene pianoklank uit te balanceren en af te stemmen op de akoestische eigenschappen van eender welke kamer of hoofdtelefoon. Door gebruik te maken van een optionele usb-geheugendrager, kun je heel eenvoudig je persoonlijke instellingen opslaan en bij gelegenheid opnieuw oproepen.

Verregaande aanraakdetectie zorgt voor inspiratie

Met zijn verregaande touch en feel, inspireert de LX-15e probleemloos spelers van elk niveau. Het PHA-4 Concert-klavier is uitgerust met de baanbrekende aanraakdetectie en het Escapement-mechanisme van Roland, waardoor je optimaal kunt genieten van het uitgebreide toonspectrum van de SuperNATURAL Piano-klankgenerator. Dat zorgt ervoor dat de toetsen uiterst gevoelig zijn en tijdens het spelen de meest subtiele én snelle nuances en aanslagen opgepikt worden. De toetsen repliceren de unieke look, touch en vochtabsorberende eigenschappen van de ebbenhouten en ivoren toetsen van een akoestische vleugel. Het aanslaggeluid van het hamermechanisme van de toetsen klinkt zachter dan bij voorgaande modellen, waardoor je anderen niet hindert wanneer je met de hoofdtelefoon speelt.

Authentiek reagerend Damper Pedal

De LX-15e is uitgerust met een Progressive Damper Action-pedaal dat volledig beantwoordt aan de technieken van veeleisende pianisten. Er is een lichte weerstand voelbaar wanneer het pedaal ingedrukt wordt en meer weerstand wanneer de demperfunctie in actie treedt. Dat maakt het mogelijk om geavanceerde half-pedaal -technieken te gebruiken en de subtiele gradaties tussen sustain en resonantie op te zoeken.

Ervaar het échte klankveld van een akoestische piano

"Het unieke klankveld dat ontstaat wanneer je op een akoestische piano speelt, komt tot stand door een complexe maar harmonieuze combinatie van verschillende elementen, zoals resonanties van de snaren, het klankbord en het frame. De LX-15e repliceert al die authentieke nuances met de innovatieve Acoustic Projection-technologie van Roland, die het ruimtelijke geluidsysteem van ons V-Piano Grand-vlaggenschip met de SuperNATURAL Piano-klankgenerator verbindt. Het Acoustic Projection-systeem bestaat uit meerdere luidsprekers die discreet in de piano werden weggewerkt. Terwijl je speelt, hoor je de klank op dezelfde plaatsen ontstaan als bij een akoestische piano. Het geluid wordt in de lucht geprojecteerd waardoor je met een verbluffende nauwkeurigheid ondergedompeld wordt in het authentieke klankveld van een akoestische piano.

3D Sound Space zorgt voor aangenamere oefenmomenten met een hoofdtelefoon

Wanneer je 's nachts of in de buurt van anderen oefent, is de kans groot dat je voor langere tijd achter de LX-15e-piano kruipt met een hoofdtelefoon. Met de nieuw ontwikkelde Headphones 3D Ambience-functie kun je tijdens private speelsessies genieten van het volle geluid van een akoestische piano. Als je een hoofdtelefoon inplugt, lijkt het net alsof het geluid uit het instrument zelf komt.

Ontwikkel snel je vaardigheden door je pianospel op te nemen en te evalueren

Een leuke manier om de dagelijkse oefeningen efficiënter te maken, is door je pianospel op te nemen, jezelf te evalueren en te leren uit je fouten. De ingebouwde recorder in de LX-15e staat altijd paraat om je performances als MIDI- of audio-data op te nemen op een usb-geheugendrager. Plug simpelweg een usb-stick in het instrument, upload de bestanden naar je favoriete sharing-diensten of sociale netwerken én deel je geluidsbestanden met vrienden, familie of je pianoleerkracht. Altijd en direct kunnen opnemen is een krachtige feature die niet alleen voor studenten maar ook voor ervaren pianisten nuttig is.

 

Specificaties:

Klavier

-Klavier: 88 toetsen (PHA-4 Concert Keyboard met echappement en ebbenhout/ivoor gevoel)
Aanslaggevoeligheid
- Key Touch: 100 types, vaststaande aanslag
- Hamerrespons: Off, 10 niveaus
Klaviermodi
- Whole
- Dual (aanpasbare volumebalans)
- Split (aanpasbaar splitspunt)
- Twin Piano

 

Pedalen:
- Demper (progressief demper/actie pedaal, in staat tot traploze detectie)
- Soft (in staat tot traploze detectie)
- Sostenuto (toewijsbare functie)


Geluidsgenerator
Pianoklank: SuperNATURAL pianoklank
MIDI-formaat: Voldoet aan GM2/GS/XGlite
Max. polyfonie: 128 stemmen
Klanken:
- Grand Piano: 14 klanken
- Upright Piano: 5 klanken
- E. Piano: 10 klanken
- Strings: 14 klanken
- Other: 307 klanken (inclusief 8 drumsets, 1 SFX set)
Stemmingen: 8 types, instelbare stemmingstoonsoort
Individuele Note Voicing (aanpasbaar in individuele noten):
- Stretched Tuning: -50.0-+50.0 cent)
- Note Volume: -50-0
- Note Character: -5-+5
Master Tuning: 415.3 Hz –466.2 Hz (aanpasbaar in stappen van 0.1 Hz)
Transpose:
- Key Transpose: -6-+5 (in halve tonen)
- Playback Transpose: -6-+5 (in halve tonen, inclusief geluidsbestanden)
Effecten
- Ambience (Off, 10 niveaus)
- Brilliance (Off, 21 niveaus)
Alleen voor pianoklanken (Piano Designer):
- Openen/sluiten van de klep (7 niveaus)
- Hamer respons (5 niveaus)
- Hamer ruis (5 niveaus)
- Demper ruis (Off, 10 niveaus)
- Demper resonantie (Off, 10 niveaus)
- Snaar resonantie (Off, 10 niveaus)
- Key Off resonantie (Off, 10 niveaus)
- Klankkast resonantie (Off, 10 niveaus)
- Duplex schaal (Off, 10 niveaus)
- Dynamic Harmonic (Off, 10 niveaus)
- Gedrag van zangbodem (Off, 10 niveaus)
Alleen voor orgelklanken:
- Rotary Speaker-effect (Slow/Fast)
 

 

Metronoom
Tempo: Kwartnoot = 10 tot 500
Maatsoort: 2/2, 0/4, 2/4, 3/4, 4/4, 5/4, 6/4, 7/4, 3/8, 6/8, 9/8, 12/8
Volume: 11 niveaus
SMF Recorder

Parts: 3 parts
Songs opslaan: Standaard MIDI-bestanden (formaat 0)
Nootopslag: Ongeveer 30.000 noten
Regelingen: Song Select, Play/Stop, Rec, terugspoelen, vooruitspoelen, begin van de song, Part Mute, Mute Volume, Tempo, Tempo Mute, All Songs Play, Count-In, Song Balance, AB Repeat
Tempo: Kwartnoot: 10 tot 500
Resolutie: 120 tikken per kwartnoot


Geluid
Afspelen: Bestandsformaat: geluidsbestand (WAV 44.1 kHz/16-bit lineair formaat)
Opnemen:
- Keyboard, SMF data, Audio van ingangsjack
- Bestandsformaat: geluidsbestand (WAV 44.1 kHz/16-bit lineair formaat)
Transpositie: Playback Transpose: -6-+5 (in halve tonen, inclusief geluid van ingangsjack)
Afspeeltempo: 75-125%
Regelingen: Song Select, Play/Stop, Rec, terugspoelen, vooruitspoelen, Begin van song, afspeelsnelheid, All Songs Play, Song Balance, AB Repeat, Center Cancel (met geluid van ingangsjack)
 

 

Intern geheugen
Songs opslaan: Standaard MIDI-bestanden (formaat 0)
Songs: Max. 99 songs


Extern geheugen
Externe opslag: USB-stick
Speelbare software:
- Standaard MIDI-bestanden (formaat 0/1)
- Roland origineel formaat (i-formaat)
- Geluidsbestand (WAV 44.1 kHz/16-bit lineair formaat)
Songs opslaan:
- tandaard MIDI-bestanden (formaat 0)
- Geluidsbestand (WAV 44.1 kHz/16-bit lineair formaat)

Extra informatie

merk Roland
Kleur Polished Ebony

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Roland RG-3F-PE Digitale Baby-Vleugel

Roland RG-3F-PE Digitale Baby-Vleugel

Normale prijs: € 9.295,09

Eiland Prijs: € 8.687,00

Roland LX-15-EPW Digitale Piano

Roland LX-15-EPW Digitale Piano

Normale prijs: € 5.070,73

Eiland Prijs: € 4.739,00

Roland RG-1F-SB Digitale Baby-Vleugel Zwart

Roland RG-1F-SB Digitale Baby-Vleugel Zwart

Normale prijs: € 5.825,08

Eiland Prijs: € 5.444,00