Fulltone B2

Beschikbaarheid: Niet in voorraad


Normale prijs: € 155,15

Eiland Prijs: € 145,00

Fulltone B2

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

2BWat is het?


De Fulltone 2B is een klein, transparant en verbazingwekkend boostpedaal, geboren uit het "Boost" -kanaal in ons FD3-pedaal. Kort nadat de FD3 verscheen, begon ik een gestage stroom van e-mails te krijgen met de vraag of ik dat kon "maak dat alsjeblieft in een Boost-pedaal met één kanaal!" Dus propte ik het circuit in de kleinst mogelijke behuizing 4,5 "x 2,1" x 2,3 "met batterij verscholen binnenin en zelfs ontworpen ruimtebesparende achter gemonteerde IN-, OUT- en DC-voedingsaansluitingen.


Waarom heeft een gitarist een "boost" -pedaal nodig?


Een boostpedaal wordt niet alleen gebruikt om je volume op te schonen wanneer het tijd is voor je solo! Een goede booster kan ook veel problemen oplossen in de rig van de moderne gitarist, omdat de pedalboards van vandaag gemiddeld 8 of meer pedalen hebben, met elk van die pedalen die vereisen: een gitaarkabel ---> jack ---> meer draad ---> voetschakelaar ---> circuit ---> voetschakelaar opnieuw ---> aansluiting ---> meer draad -> en doorgaan naar het volgende pedaal. Het is een wonder dat er een signaal overblijft na alle dingen die we ons signaal doorgeven. Ooit via een 10-inch gitaarkabel rechtstreeks in een geweldige buizenversterker gespeeld? Het gevoel, de dynamiek, de dikke toon ... maakt dat je wilt spelen! Vervolgens maak je verbinding met je overbevolkt pedalboard en plotseling is het geluid klein, dun, met verminderde dieptepunten, kartonnen middentonen en krassend, dun hoog. Dit is waar een goede booster van pas komt, omdat al die draad en al die verbindingen je signaal verminderen met een meetbare hoeveelheid met elk passerend effect in je signaalketen. Voeg een goede booster toe en je kunt veel van die verloren winst, toon en reactief samenspel tussen jou en je mooie buizenversterker terugverdienen. Plotseling is de "aanraking" terug.

 


Wat gebeurt er wanneer de 2B wordt UITGESCHAKELD?


Dat is het probleem met andere boosters ... als ze eenmaal UIT zijn, bieden ze niet langer een eenheidswinstbuffer van hoge kwaliteit aan om de lange kabels aan te drijven, zodat je uiteindelijk TWEE boosters moet kopen, één ingesteld op "unity gain" en de andere ingesteld om uw volumewijzigingen te doen! Een betere oplossing is de 2B, zijn JFET-versterker met één versterking versterkt je signaal wanneer het pedaal wordt UITGESCHAKELD ... en wanneer de 2B wordt ingeschakeld; het enige verschil is dat nu de GAIN-knop in het spel komt, waardoor je de gewenste boost kunt instellen tot 20dB!
Waarom is de 2B een geweldige booster?


Omdat ik een extra stap doe en de beste JFET opamp koop, naar mijn mening ... zeker degene die het beste klinkt voor mijn oor. Het probleem met andere boosters is dat hoe meer je ze opgeeft, hoe meer hoogtepunten ze toevoegen. Niet het geval met de 2B, er is een subtiele afrol van de harde ultrahoge frequenties terwijl je de LEVEL-knop met de wijzers van de klok mee voorbij 12 uur gooit. Het is subtiel, je hoort het misschien niet, maar je ZULT NIET dat schrille topje horen dat andere boosters kunnen overbrengen!

 


Wat is de DYNAMICS-knop?


De 2B biedt iets compleet unieks in de wereld van Boost-pedalen; een DYNAMICS-knop. Een subtiele Germanium diode Limiter-schakeling die (als je de mini-knop met de klok mee draait) het gevoel van de gespeelde noten iets verandert, en de harde overgangspieken die de input van je versterker overbelasten, onderdrukt. Die spikes kunnen vermoeiend zijn voor je oren, voor de versterker en voor de luidsprekers! Vergelijkbaar met het gebruik van een limiter op de mixdown van een nummer in de studio, helpt de DYNAMICS-functie van de 2B je om je plaats in de live-mix te behouden ... zoals een hele slimme compressor. Deze functie kan zelfs een "ok" -versterker responsief en sappig maken, en voorkomt dat je de ingang van de versterker vervormt, een probleem dat de meeste boosterpedalen treft.

 

mono chann Specificaties

Invoerimpedantie

Ultrahoge 1,65mega ohm

Geen kans op interactievraagstukken met gitaren of andere effecten

Uitgangsimpedantie

ultralaag 300 ohm

Geen kans op problemen met laden of interactie.

Max. Winst

@ 20dB

Voedingsvereisten

alles van 5 tot 18 volt DC, 9 of 18 VDC aanbevolen.

 

 

mono chann Afmetingen

Hoogte  2,3 "
Breedte  2,1"
Diepte  4,5 "
Gewicht

 12 gram (met de meegeleverde batterij)

Extra informatie

Merk Fulltone
Kleur Grijs