Boss VO-1

Beschikbaarheid: Snel Leverbaar


Normale prijs: € 202,23

Eiland Prijs: € 189,00

Boss VO-1

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Laat Je Gitaar Praten, Zingen en Huilen

De VO-1 Vocoder is een uniek en innovatief pedaal dat het expressieve bereik van de menselijke stem binnen handbereik van elke gitarist en bassist brengt. Door te praten of zingen in een verbonden microfoon terwijl je gitaar speelt, is het eenvoudig om je stem te transformeren in elektronische klanken, klassieke talkbox sounds en tonnen nieuwe klankkleuren die perfect passen in moderne muziekstijlen. Het is zelfs mogelijk om indrukwekkende vocale ensembles te creëren, zonder dat je daarvoor een externe microfoon dient te verbinden. Wanneer je inplugt in de VO-1 kun je letterlijk praten, zingen en huilen met je gitaar; waardoor muzikanten geluiden kunnen verkennen waar ze nooit van hadden durven dromen.

 

Krachtige Stemexpressie voor Gitaar en Bas     
De menselijke stem is zonder twijfel een van de meest expressieve instrumenten die er bestaan. Je kunt er een enorme waaier geluiden mee produceren! Vocodertechnologie laat je op eindeloze manieren de kracht en klankcontrole van je gitaar benutten, via real-time stemmanipulatie, waardoor je spraakachtige sounds bekomt, oneindig controleerbare wah en nog veel meer. Al decennialang maken keyboardspelers gebruik van vocoders om via synthesizers elektronische stemklanken en andere stemachtige texturen mee te creëren. De VO-1 maakt het eenvoudig voor gitaristen en bassisten om deze inspirerende creatieve tool nu in hun muziek te gebruiken.    

 

Cutting-Edge Vocoder Technologie in Compact Pedaalvorm     
De VO-1 wordt aangedreven door de beroemde gitaarsynth-technologie van BOSS en levert kracht en veelzijdigheid die veel verder gaat dan die van andere vocoders. De Vintage-modus produceert dezelfde bekende gesynthetiseerde stemgeluiden die de voorbije jaren op tal van pop- en elektronische platen te horen waren. De Advanced-modus gebruikt nieuwe BOSS-technologie om spraak en andere stemgeluiden te vertalen naar je gitaar, met een ongekende definitie en helderheid. De Talk Box-modus herschept klassieke 'pratende leadgitaarklanken', zonder dat je daar een traditionele talkbox-opstelling met mondbuis voor dient te gebruiken: dat resulteert in coole sounds die toegankelijk én handig en vlot te genereren zijn. Tenslotte produceert de Choir-modus rijke, indrukwekkende stemtexturen, rechtstreeks via de input, zonder dat er daarvoor een microfoon aan te pas dient te komen.    

 

Oneindige Mogelijkheden: Eenvoudig en Binnen Handbereik     
Met de VO-1 heeft BOSS de vocoder ongecompliceerd en ongelooflijk eenvoudig in gebruik gemaakt. Eerst en vooral kan hij aan je huidige opstelling verbonden worden zoals eender welk effectpedaal. De enige extra aansluiting die noodzakelijk is, is een microfoon, die je gebruikt om de vocoderklankgenerator van de VO-1 via de eerste drie modi mee aan te drijven. Daarna schakel je gewoon het effect aan, draai je aan de knoppen en praat of zing je in de microfoon terwijl je gitaar speelt. Maak je geen zorgen: je hoeft zelfs niet toonvast te zingen. Je bepaalt en controleert de toonhoogte met je handen op de gitaar, terwijl de VO-1 in real-time de complexe formantkarakteristieken van je stem regelt. De VO-1 heeft ook een effectloop waar je externe effecten in kunt patchen, plus een Blend-knop voor het mixen en samenvoegen van vocoder- en traditionele gitaarklanken. Een compleet nieuwe klankwereld ligt binnen het bereik van je gitaar...

 

 

 

Specificaties:  
Modi 4 modi
ADVANCED
VINTAGE
TALK BOX
CHOIR
Nominaal ingangsniveau INPUT, RETURN: -20 dBu
MIC: -40 dBu (MIC SENS: LOW)
Ingangsimpedantie INPUT, RETURN: 1 M ohm
MIC: 4 k ohms
Nominaal uitgangsniveau OUTPUT, SEND: -20 dBu
Uitgangsimpedantie OUTPUT, SEND: 1 k ohm
Aanbevolen lastimpedantie     
10 k ohms of meer
Bypass Gebufferde bypass
Bediening Pedaalschakelaar
MIC SENS schakelaar
MODE knop
COLOR knop
TONE knop
BLEND knop
LEVEL knop
Indicator CHECK indicator (Doet ook
dienst als batterij-indicator)
Connectoren INPUT jack
MIC jack (XLR type)
RETURN jack
OUTPUT jack
SEND jack
DC IN jack
Stroomvoorziening Alkalinebatterij (9V, 6LR61) of
Koolstof-Zink-batterij (9V, 6F22)
AC-adapter (apart verkocht)
Stroomverbruik 65 mA
Accessories Handleiding
Leaflet ("USING THE UNIT SAFELY,"
"IMPORTANT NOTE," en "Information
Alkalinebatterij (9V, 6LR61)
Opties (apart verkocht) AC-adapter: PSA-serie
   
Afmetingen  
Breedte 73 mm
Diepte 129 mm
Hoogte 59 mm
Gewicht (inclusief batterij) 450 g

Extra informatie

Merk Boss
Kleur Nee